dag 14: van Tusayan naar Mexican Hat (mon valley) - Reisverslag uit Mexican Hat, Verenigde Staten van anne&linda - WaarBenJij.nu dag 14: van Tusayan naar Mexican Hat (mon valley) - Reisverslag uit Mexican Hat, Verenigde Staten van anne&linda - WaarBenJij.nu

dag 14: van Tusayan naar Mexican Hat (mon valley)

Door: anne en linda

Blijf op de hoogte en volg anne&linda

15 Mei 2015 | Verenigde Staten, Mexican Hat

Dag 14 : van Tusayan naar Mexican Hat (monument valley)
Vanmorgen wilde we gaan hiken in the grand canyon. Alleen toen we aankwamen bij de grand canyon ging het regenen, hagelen en onweren. We hebben even gewacht, maar de bui bleef hangen. We hebben dus niet gelopen in de canyon en hebben besloten om langs de desert view verder te rijden. We zijn dus nog wel langs de grand canyon gereden en hebben bij wat uitkijkpunten gekeken. Daar zagen we ook nog een mooi uitzicht over de colorado river (beter als gisteren). En al had het mooier geweest met een zonnetje, toch had de bliksem in de grand canyon ook een bijzonder gezicht.

We zijn door gereden naar Monument Valley. Gelukkig hebben we een jeep zodat we met onze eigen auto het park in konden rijden. Hier hadden we het net getroffen met het weer, want ook hier liet de zon zich niet makkelijk zien. Het park van Monument valley was echt weer fantastisch om te zien. Heel anders dan wat we al gezien hebben, heel groot, mooie rode rotsen en bergen. De weg was wel slecht om te rijden. Veel stenen, onverharde weg en je kon er stapvoets rijden. Met een normale auto is dit niet te doen.

Na monument valley zijn we door gereden naar ons motel in Mexican Hat, San juann inn. Hier hebben we eerst wat gegeten aan de san juann rivier. Daarna zijn we nog gaan kijken of de zonsondergang mooi was bij monument valley, maar er waren helaas te veel wolken. Toch was het uitzicht wel erg mooi. Hier in Mexican hat wonen ook de indianen, die we overal tegen kwamen. Heel ander volk. Minder vriendelijk dan de andere amerikanen vind ik zelf. Maar de natuur en omgeving hier is wel heel erg mooi.

• 16 Mei 2015 - 10:19

Henk:

Goedemorgen vanuit Flakkee,

Leuk om jullie zo te volgen, met leuke verslagen en mooie foto's!

Gr. Henk en Cobi xx