dag 19 van Tropic naar Springdale (zion)
Door: anne en linda
Blijf op de hoogte en volg anne&linda
20 Mei 2015 | Verenigde Staten, Springdale
Vanmorgen zijn we richting springdale vertrokken om naar Zion te gaan. Halverwege kwamen we een lekkere bakker tegen (duitse bakker) waar we ons middag eten gekocht hebben. Daarna zijn we door gereden naar Zion en hebben we de eerste trail al gewandeld. Dit was de wandeling voor de 2e tunnel die we tegen kwamen. De Canyon overlook trail. Het was een erg leuk pad om te wandelen naar boven. Maar je moet wel echt goed te been zijn, want het waren veel rotsen, ongelijk en soms geen hekjes naast je. Dus als je een misstap maakt val je zo de afgrond in. Soms ook wel een gevaarlijk pad. Wel erg mooi tussen de hoge bergen, rotsen en je had op het laatst een mooi uitzicht over Zion.
Daarna hebben we naast de auto even wat gegeten, lekker in de zon op mooi uitzicht van het National park van Zion. We zijn vervolgens naar pioneer lodge gereden (ons hotel) en konden al inchecken. Weer een erg mooi hotel , super kamer met uitzicht op de bergen (achter en voor ons hotel) en verder is de kamer Western afgewerkt. Helemaal top. We hebben ons even omgekleed omdat het warm was en zijn het dorp in gelopen. Eerst lekker een ijsje gegeten, in het gras gelegen en toen wat gedronken op een terrasje met overal mooi uitzicht op Zion. Echt een perfect dorp qua natuur en omgeving.
Na dat we wat waren bijgekomen hebben we de shuttle bus gepakt naar Zion en hebben we nog een gecombineerde wandeling gemaakt. Eerst naar de lower en de middle emerald pools. En terug zijn we de Grotto gaan lopen. Dit waren ook mooie paden, tussen de bergen van Zion, ook rotsachtig, maar wel goed te lopen.
Zion is ook erg groot, maar ook weer heel anders dan wat we al gezien hebben. Ook dit is erg mooi en hier verblijven we ook 2 nachten. Na onze wandeling hebben we lekker gegeten bij wildcat willies Ranch grill & saloon en morgen willen we kijken of we ook nog een wandeling kunnen doen in Zion.